Het belang van vitamine D

Je voelt je moe. Je bent snel geïrriteerd of misschien wel depressief of angstig. Je bent lusteloos en je energie is laag. Je ervaart misschien wel spier- en gewrichtsklachten.

Het belang van vitamine D

De donkere dagen maken je bijzonder gevoelig voor negatieve gedachten. Je bent op zoek naar licht in de duisternis. En dat licht is precies wat we missen in deze tijd! De zon speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van vitamine D via je huid. En vitamine D speelt een belangrijke rol bij hoe jij je voelt!

De waarde van vitamine D in ons bloed is vaak schrikbarend laag zonder dat we ons dat realiseren. In Nederland is het ook best een uitdaging voor je lijf om vitamine D op te nemen. We wonen eigenlijk op een te hoge breedtegraad vanaf de evenaar om voldoende vitamine D via zonlicht aan te maken. Daarnaast bedekken we onze huid of zitten we verkoelend binnen (op kantoor) als het echt tropisch warm wordt.

Een gekleurde huid heeft meer moeite met het omzetten van vitamine D en bij overgewicht slaat de vitamine D zich op in je vetweefsels. Goed om bewust van te zijn als jij niet fit bent.

Wil je meer lezen over vitamine D? Wil je weten of je tekorten hebt? Kijk dan eens op de site www.vivrevitaliteit.nl.

Armanda Versluijs van Vivre Vitaliteit kan je ondersteunen bij klachten en het zoeken naar oplossingen voor jouw gezondheid.

Geplaatst op vrijdag 11 december 2020.

Over Vivre Vitaliteit

Dit bericht is geschreven door Vivre Vitaliteit. Het bedrijf valt onder therapeut uit Nieuwegein. Trefwoorden van Vivre Vitaliteit uit Vleuten : Orthomoleculaire natuurgeneeskunde, Resonantie therapie, Intolerantie Reset therapie, Bemer vaattherapie, Traumagerichte therapie, darmgezondheid verbeteren, Immuunsysteem krachtig laten werken.

Lees meer over Vivre Vitaliteit.